Blog

Blog

Google Mei 2020 update

Heb je de laatste dagen last van positie schommelingen van je website in de resultaten van Google? Die positie schommelingen hebben meer dan waarschijnlijk te maken met de grote mei 2020 core update van Google die op 4 mei werd aangekondigd. Na dergelijke update moet je rekening houden met enkele weken van soms grote schommelingen in de zoekresultaten op Google. Nadien zal het dan duidelijk worden of deze tijdelijk waren en of je posities verbeterd of verslechterd zijn in de zoekresultaten. Sommige van deze veranderingen zullen worden aangekondigd door Google, anderen zullen later zelf moeten ontdekt worden.

 

Wat nu al geweten is dat Google verder de aanval inzet op websites die gebruik maken van zogenaamde ‘blackhat‘ technieken, het gebruik maken van ongeoorloofde technieken om je website hoger te laten scoren en zo zoekmachines proberen te misleiden. Het gaat dit keer voornamelijk om onbetrouwbare websites die software producten aanbieden en websites die adult content koppelen aan merknamen.  Maar je kan op beide oren slapen als je bezorgd bent, zolang je gebruik maakt van Whitehat technieken hebben de meeste Google updates  immers nooit een belangrijke invloed op de meeste resultaten.

 

Hoger raken in zoekmachines? Hoger in Google? Hou dan steeds de belangrijkste regel in je achterhoofd, het regelmatig posten van unieke inhoud en teksten op je website want ‘content is king’ voor Google, ook snelle hosting zal je een stuk verder helpen. Meer weten over Google core updates? Lees er meer over op de Google webmaster blog.

 

 

Waarom is SEO belangrijk?

Wat is SEO vandaag de dag en waarom is het (nog steeds) belangrijk?

 

SEO staat voor “Search Engine Optimization” oftewel optimalisatie van zoekmachines. Het is de gewoonte om niet alleen de kwaliteit, maar ook de kwantiteit van het websiteverkeer te verhogen, evenals de blootstelling van het merk, via onbetaalde (ook wel “organische genoemd”) resultaten van zoekmachines.

SEO gaat net zo goed over onszelf als over zoekmachines. Het gaat erom te begrijpen waar mensen op zoeken via de zoekmachines, maar ook de antwoorden die ze zoeken, de woorden die ze gebruiken en het type informatie dat ze willen ontvangen. Als je de antwoorden op deze vragen kent, kun je verbinding maken met de mensen die online zoeken naar de oplossingen die je biedt. Daarnaast is het ook van belang om de hierboven gevonden zoekwoorden te laten vinden door de vele zoekmachines welke op het internet aanwezig zijn.

Continue reading “Waarom is SEO belangrijk?”

Snel je website bouwen met WordPress hosting

Snel en eenvoudig je eigen website bouwen met WordPress CMS? Het is alvast een stuk goedkoper dan Wix, Weebly of andere online sitebuilders. Op al onze hostingpakketten kan je WordPress heel eenvoudig installeren met 1 klik. Op eenvoudige vraag doen wij dit in jouw plaats op onze WordPress hosting zodat je dadelijk aan de slag kunt met je WP website.Kies je thema uit te de vele gratis WordPress templates en voeg je inhoud toe. Veel succes!

WordPress is gratis software waarmee je websites, blogs of apps kan maken. Ongeveer 1/3 van alle websites is gebouwd met WordPress, van de kleinste persoonlijke blog tot de grote professionele nieuws websites. WordPress is een zogenaamd CMS systeem (Content Management System) waarmee je heel eenvoudig een website kan bouwen en aanpassen. Naast Worpress kan je ook opteren voor andere CM systemen als Joomla, Drupal, …

Meer informatie?

WordPress hosting
WordPress website maken

Vermijd een trage website met snelle webhosting

Veel sites hebben te kampen met problemen met betrekking tot de laadsnelheid. Het laatste wat je wil is de bezoeker een trage site geven waarbij het seconden duurt voor de informatie geladen is. Als je pech hebt verlaat de bezoeker als snel je website en mis je een mogelijke klant. Een hoge google pagespeed bevordert bovendien de opname van je site in de resultaten van Google. Ook op Pingdom kan je snel en handig je website testen: geef je URL in, kies de kortst bijgelegen locatie (Europe-Germany) en klik op start.

Zorg dus voor een snelle website dankzij premium hosting van Siteplan.

Gratis SSL of groen slotje bij website

Het groene slotje in de adresbalk van je browser, op steeds meer websites kom je het tegen. Het betekent dat de verbinding tussen jouw computer en de website-server beveiligd is met een SSL certificaat. Een SSL certificaat zorgt voor:

  • – Een veilige communicatie tussen servers
  • – Een betere Google Ranking
  • – Een betrouwbare uitstraling naar je bezoeker
  • – Meer klanten

 

In alle hostingpakketten van Siteplan is steeds een gratis SSL certificaat inbegrepen!

Domeinnaam verhuizen? Gratis bij webhosting

Domeinnaam elders bij een andere domein registrar? Verhuis het naar Siteplan en je domeinnaam komt in veilige handen. Siteplan is officieel DNS Belgium agent. Als je een webhosting of email hostingpakket afneemt is de verhuis en verlenging van je domeinnaam zelfs gratis, het is standaard inbegrepen in elk hosting pakket. Een domeinnaam verhuizen gaat heel eenvoudig en we helpen je bij elke stap.

Op het internet vind je tal van aanbiedingen: een gratis domeinnaam waarvan nadien blijkt dat het enkel maar het eerste jaar geldig is, een promo waarbij eerste jaar heel goedkoop is maar bij de vernieuwing je tot het vijfvoudige betaald. Lees dus elke aanbieding aandachtig door en vergelijk de prijs altijd op meerdere jaren.

Samengevat: We hanteren lage, duidelijke prijzen die alles (ook de btw) inbegrepen zijn , ook bij de vernieuwing. Het verhuis van een domein bij aankoop van hosting is GRATIS zolang je het hostingpakket vernieuwd. Verhuis je domeinnaam vandaag!

Safer Internet Day 2020

Het is Safer Internet Day! De Safer Internet Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar in februari door de Europese Commissie wordt georganiseerd. Onder het motto “Samen gaan voor een veiliger internet”  werken meer dan 110 landen samen om van het internet een veilige plek te maken, voor iedereen! In België wordt de Safer Internet Day getrokken door het Belgisch Beter Internet Consortium (B-BICO).

Op zoek naar veilige snelle web-hosting? Daarvoor kan je terecht bij Siteplan.

 

Goedkope website hosting met 10 euro korting

Goed nieuws voor wie aan een nieuwe website of domeinnaam denkt! We bieden namelijk €10 korting aan op goedkope website hosting! Vul de code “tieneuro” in tijdens het afrekenen en je ontvangt de korting op je webhosting automatisch! Haast je, want de promo eindigt einde februari.

Enkel een goedkope .be domeinnaam of goedkope .nl domeinregistratie nodig? Dat kan ook, voor slechts 7.25 euro incl btw. Zoals altijd met gratis doorsturen van je email en  domein (naar bv. Weebly of Wix).

Bescherm je bedrijfsnaam tegen tikfouten of typosquatting

Je hebt het wellicht zelf al eens meegemaakt, je voert een domeinnaam in en door een tikfout beland je op een heel andere website. Dat fenomeen heet Typosquatting en kan grote gevolgen hebben voor je merknaam of bedrijfsnaam.

Soms gebeurd dit door zogenaamde Typosquatters of Cybersquatters die van je vergissing gebruik willen maken om geld te verdienen door advertenties of erger nog, u proberen te misleiden met phising of te besmetten met malware. Een andere keer is het een concurrent die gelijkende domeinnamen registreert om te voorkomen dat bezoekers jouw site bereiken. Het is een wereldwijde plaag geworden waar veel geld mee verdient wordt, wat tegelijk betekend dat reguliere bedrijven geld verliezen.

Voorkomen is beter dan genezen, heel veel eigenaren van een domeinnamen registreren vaak al hun domeinnaam in meerdere extensies, bv. Siteplan.be en Siteplan.nl. Een goede strategie is ook om allerlei veel voorkomende varianten van uw domeinnamen op voorhand vast te leggen, denk daar bij aan veel voorkomende tikfouten in je eigen domeinnaam, bv. Site-plan.be. Steeds meer bedrijven kopen domeinnamen met typefouten, ook Google heeft honderden varianten op hun domein geregistreerd zoals Gooogle.com, Googel.com, Gogle.com, etc.

Neem dan ook het heft in handen voor het te laat is, voor de prijs van een domeinnaam registratie moet je het alvast niet laten. Bij Siteplan kan je op elk moment snel en goedkoop je domeinnaam vastleggen. We sturen hem gratis door naar het hoofddomein van je website. Contacteer ons als je een grote hoeveelheid domeinnamen zou willen vastleggen, je kan deze dan nog goedkoper registeren.

 

Duurste domeinnamen ter wereld

Elke website heeft een domeinnaam nodig, de keuze van je domeinnaam is erg belangrijk en kan voor een groot stuk bijdragen bij je online succes. Vaak zijn de beste domeinnamen niet meer beschikbaar of staan ze te koop. De meeste mensen kiezen dan voor een goedkope domeinnaam registratie van een domein dat nog vrij is. Anderen durven dan weer meer investeren in een premium domeinnaam, kijk met ons mee naar de duurste domeinnamen ter wereld.

5) INTERNET.com – 18 miljoen dollar

4) VOICE.com – 30 miljoen dollar

3) PRIVATEJET.com – 30,2 miljoen dollar

2)  INSURANCE.com – 35.6 miljoen dollar

1) CARINSURANCE.com – 49.7 miljoen dollar

Het buitenbeentje LASVEGAS.com werd in 2005 verkocht voor 90 miljoen dollar. Een eerste betaling van 12 miljoen dollar, de rest gespreid tot 2040.

Gelukkig kan u bij Siteplan goedkoper terecht voor de aanschaf van je domeinnaam. Volg onze website, je kan er regelmatig promoties vinden op domeinregistraties en web-hosting.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo, kunnen we je ergens mee helpen?