Skip to content
Goedkope webhosting & domeinnamen

Wanneer nam jij nog een backup van je website?

fb website backup
Wanneer nam jij nog een backup van je website? Als het antwoord “nog nooit” of “dat is al een hele tijd geleden” is neem je best vandaag nog enkele minuten tijd dit alsnog te doen.

Uiteraard nemen we als webhoster zelf verschillende vormen van backups van onze servers en dit meerdere malen per dag.  Een aantal van die backups kunnen enkel worden ingezet bij een totale server crash, anderen kunnen gebruikt worden om lokaal accounts te redden als er iets mis gaat als klanten een fout maken.

Ondanks dat kan je best voorbereid zijn op de dag dat alles wat fout kan gaan, zal fout gaan en zorg je ook best voor eigen backups van je website. Doe dit op regelmatige basis afhankelijk van hoe vaak je je site bijwerkt. Dat hoeft dus zeker niet wekelijks of maandelijks te zijn.

Heb je een WordPress website? Dan zijn er verschillende plugins die je bij die taak kunnen helpen waarvan “UpdraftPlus Backup and Restoration”  één van de meest gebruikte en bovendien gratis is. Andere goede alternatieven zijn BackWPup Free, All-in-One WP Migration  en Duplicator.

 

Nieuwste berichten
Back To Top