Archive

Beste e-mail programma’s en alternatieven voor outlook

Bij je webhosting of -emailhosting is standaard altijd mail inbegrepen. Die kan je beheren via je webmail of via een e-mail client (een mail programma) lokaal geïnstalleerd op je PC, laptop of mobiele telefoon. Krijg je je standaard e-mail client of mailprogramma niet aan de praat? Op zoek naar een beter en handiger programma om mails te kunnen versturen of e-mail te ontvangen? Heb je genoeg van Outlook of Windows mail?  Je bent zeker niet de enige, we hebben zelf ook al heel wat email software uitgetest … hieronder vind je enkele prima en soms gratis alternatieven. Reageer op dit artikel als je nog andere goede opties kent.

PC/TABLETS/LAPTOPS

SEAMONKEY

Onbekend maakt onbemind. Het open source project Seamonkey is niet enkel een email programma maar je kan de suite ook gebruiken als webbrowser en html editor. De software is gebaseerd op Mozilla en biedt een uitstekend mailprogramma. Het configureren is erg eenvoudig en er er bestaat een Nederlandse versie van het proramma.

MAILBIRD

Vroeger gratis, tegenwoordig betalend … toch willen we het programma vermelden omwille van zijn mogelijkheden en kwaliteit. Er is een mogelijkheid tot het gratis uittesten voor je overgaat op een abonnement of opteert voor een éénmalige kost voor een levenslange licentie.

___________________

MOBIELE TELEFOONS

BLUEMAIL

Geschikt voor Windows, Android, IOS en Linux. Uitstekend mail app,volledig gratis en zonder advertenties. Het is een universele e-mailapp die in staat is om een ​​onbeperkt aantal e-mailaccounts van vrijwel elke provider te beheren. Ook het configureren is heel eenvoudig.

K-9 MAIL

K-9 Mail bestaat al een tijdje als gratis open source client en is daarom het vermelden waard. De software geeft net als Bluemail ondersteuning voor meerdere accounts, POP3, IMAP,  push e-mail,  handtekeningen en nog veel meer. Er kan weinig mis gaan als je dit programma gebruikt.