Archive

Domeinnaam verhuizen? Gratis bij webhosting

Domeinnaam elders bij een andere domein registrar? Verhuis het naar Siteplan en je domeinnaam komt in veilige handen. Siteplan is officieel DNS Belgium agent. Als je een webhosting of email hostingpakket afneemt is de verhuis en verlenging van je domeinnaam zelfs gratis, het is standaard inbegrepen in elk hosting pakket. Een domeinnaam verhuizen gaat heel eenvoudig en we helpen je bij elke stap.

Op het internet vind je tal van aanbiedingen: een gratis domeinnaam waarvan nadien blijkt dat het enkel maar het eerste jaar geldig is, een promo waarbij eerste jaar heel goedkoop is maar bij de vernieuwing je tot het vijfvoudige betaald. Lees dus elke aanbieding aandachtig door en vergelijk de prijs altijd op meerdere jaren.

Samengevat: We hanteren lage, duidelijke prijzen die alles (ook de btw) inbegrepen zijn , ook bij de vernieuwing. Het verhuis van een domein bij aankoop van hosting is GRATIS zolang je het hostingpakket vernieuwd. Verhuis je domeinnaam vandaag!

Duurste domeinnamen ter wereld

Elke website heeft een domeinnaam nodig, de keuze van je domeinnaam is erg belangrijk en kan voor een groot stuk bijdragen bij je online succes. Vaak zijn de beste domeinnamen niet meer beschikbaar of staan ze te koop. De meeste mensen kiezen dan voor een goedkope domeinnaam registratie van een domein dat nog vrij is. Anderen durven dan weer meer investeren in een premium domeinnaam, kijk met ons mee naar de duurste domeinnamen ter wereld.

5) INTERNET.com – 18 miljoen dollar

4) VOICE.com – 30 miljoen dollar

3) PRIVATEJET.com – 30,2 miljoen dollar

2)  INSURANCE.com – 35.6 miljoen dollar

1) CARINSURANCE.com – 49.7 miljoen dollar

Het buitenbeentje LASVEGAS.com werd in 2005 verkocht voor 90 miljoen dollar. Een eerste betaling van 12 miljoen dollar, de rest gespreid tot 2040.

Gelukkig kan u bij Siteplan goedkoper terecht voor de aanschaf van je domeinnaam. Volg onze website, je kan er regelmatig promoties vinden op domeinregistraties en web-hosting.

Goede domeinnaam kiezen, tips voor het beste en juiste domein

Heel veel mensen onderschatten hoe belangrijk de keuze is van een goede domeinnaam voor hun website en/of bedrijf. Denk dus goed na voor je  zomaar even snel een domein registreert, een juiste domeinnaam kan een groot verschil maken.

KIES DE JUISTE DOMEINNAAM EXTENSIE

Er zijn tegenwoordig honderden domeinnaam extensies mogelijk. Ga, indien mogelijk, resoluut voor de 3 meest gebruikte domein extensies: .com of .be of .nl. Registreer eventueel de andere extensies enkel om te vermijden dat concurrenten je naam of idee wegkapen of omdat je ook actief bent in die landen, zo zou je bv. .eu, .net, .de, .fr, … bijkomend kunnen registreren. Als laatste kan je een bepaalde domeinnaamextensie ook gebruiken om naast je hoofddomein iets origineels uit te werken zoals forget.me of als leuke gimmick zoals een .shop domein.

DO & DON’TS BIJ DOMEINNAAM REGISTRATIES

– Bekijk je domeinnaam als de fundering van een gebouw. Alles start of valt bij de keuze van een goed domein, denk er dus grondig over na.
Kies voor een zo kort mogelijke, eenvoudig te onthouden domeinnaam. Dat is de belangrijkste regel zijn waar je zo goed als mogelijk moet aan houden.
– Vermijd een streepje “-” in je domeinnaam (kan wel gebruikt worden als extra domeinnaam die doorverwijst naar je hoofddomein)
– Is je ideale domein bezet maar niet in gebruik, aarzel niet om het proberen aan te kopen. Een goede domeinnaam kan een zeer goede investering zijn.
– Een beschrijvende domeinnaam (een domein waar een geheel of gedeeltelijke beschrijving van je dienst of product in voorkomt) kan een voordeel opleveren in zoekmachines.
– Als de domeinnaam van je website afwijkt van je bedrijfsnaam, vergeet dan ook niet je bedrijfsnaam als domeinnaam te registreren.

Je kan ons altijd contacteren mocht je graag een vrijblijvende mening hebben over de keuze van je domeinnaam voor je hem registreert. Heb je zelf nog een tip? Aarzel hem niet onder ‘opmerkingen’ te plaatsen.

GOEDKOPE DOMEINNAAM REGISTRATIES
Bij Siteplan registreren we je domein aan een duidelijke, eerlijke prijs inclusief BTW en zonder opstart- of andere verborgen kosten. Bovendien beheer je gratis je domein en e-mail forwarding, records, … Vergelijk bij prijzen en promoties ook wat je de volgende jaren betaald voor je domeinnaam of hosting. Die prijzen worden soms plots het dubbele of driedubbele.