Siteplan Blogt

Google Mei 2020 update

Heb je de laatste dagen last van positie schommelingen van je website in de resultaten van Google? Die positie schommelingen hebben meer dan waarschijnlijk te maken met de grote mei 2020 core update van Google die op 4 mei werd aangekondigd. Na dergelijke update moet je rekening houden met enkele weken van soms grote schommelingen in de zoekresultaten op Google. Nadien zal het dan duidelijk worden of deze tijdelijk waren en of je posities verbeterd of verslechterd zijn in de zoekresultaten. Sommige van deze veranderingen zullen worden aangekondigd door Google, anderen zullen later zelf moeten ontdekt worden.

 

Wat nu al geweten is dat Google verder de aanval inzet op websites die gebruik maken van zogenaamde ‘blackhat‘ technieken, het gebruik maken van ongeoorloofde technieken om je website hoger te laten scoren en zo zoekmachines proberen te misleiden. Het gaat dit keer voornamelijk om onbetrouwbare websites die software producten aanbieden en websites die adult content koppelen aan merknamen.  Maar je kan op beide oren slapen als je bezorgd bent, zolang je gebruik maakt van Whitehat technieken hebben de meeste Google updates  immers nooit een belangrijke invloed op de meeste resultaten.

 

Hoger raken in zoekmachines? Hoger in Google? Hou dan steeds de belangrijkste regel in je achterhoofd, het regelmatig posten van unieke inhoud en teksten op je website want ‘content is king’ voor Google, ook snelle hosting zal je een stuk verder helpen. Meer weten over Google core updates? Lees er meer over op de Google webmaster blog.

 

 

Tags: , , ,