Siteplan Blogt

Goede domeinnaam kiezen, tips voor het beste en juiste domein

Heel veel mensen onderschatten hoe belangrijk de keuze is van een goede domeinnaam voor hun website en/of bedrijf. Denk dus goed na voor je  zomaar even snel een domein registreert, een juiste domeinnaam kan een groot verschil maken.

KIES DE JUISTE DOMEINNAAM EXTENSIE

Er zijn tegenwoordig honderden domeinnaam extensies mogelijk. Ga, indien mogelijk, resoluut voor de 3 meest gebruikte domein extensies: .com of .be of .nl. Registreer eventueel de andere extensies enkel om te vermijden dat concurrenten je naam of idee wegkapen of omdat je ook actief bent in die landen, zo zou je bv. .eu, .net, .de, .fr, … bijkomend kunnen registreren. Als laatste kan je een bepaalde domeinnaamextensie ook gebruiken om naast je hoofddomein iets origineels uit te werken zoals forget.me of als leuke gimmick zoals een .shop domein.

DO & DON’TS BIJ DOMEINNAAM REGISTRATIES

– Bekijk je domeinnaam als de fundering van een gebouw. Alles start of valt bij de keuze van een goed domein, denk er dus grondig over na.
Kies voor een zo kort mogelijke, eenvoudig te onthouden domeinnaam. Dat is de belangrijkste regel zijn waar je zo goed als mogelijk moet aan houden.
– Vermijd een streepje “-” in je domeinnaam (kan wel gebruikt worden als extra domeinnaam die doorverwijst naar je hoofddomein)
– Is je ideale domein bezet maar niet in gebruik, aarzel niet om het proberen aan te kopen. Een goede domeinnaam kan een zeer goede investering zijn.
– Een beschrijvende domeinnaam (een domein waar een geheel of gedeeltelijke beschrijving van je dienst of product in voorkomt) kan een voordeel opleveren in zoekmachines.
– Als de domeinnaam van je website afwijkt van je bedrijfsnaam, vergeet dan ook niet je bedrijfsnaam als domeinnaam te registreren.

Je kan ons altijd contacteren mocht je graag een vrijblijvende mening hebben over de keuze van je domeinnaam voor je hem registreert. Heb je zelf nog een tip? Aarzel hem niet onder ‘opmerkingen’ te plaatsen.

GOEDKOPE DOMEINNAAM REGISTRATIES
Bij Siteplan registreren we je domein aan een duidelijke, eerlijke prijs inclusief BTW en zonder opstart- of andere verborgen kosten. Bovendien beheer je gratis je domein en e-mail forwarding, records, … Vergelijk bij prijzen en promoties ook wat je de volgende jaren betaald voor je domeinnaam of hosting. Die prijzen worden soms plots het dubbele of driedubbele.

Tags: , , , , , , , ,